سیفون ها ابزاری هستند که برای تخلیه آب سینک استفاده میشود که یک سر آن به حوضچه سینک و سر دیگر به لوله فاضلاب متصل میشود.
کاربرد آنها چیست؟
یکی از اهداف اصلی سیفون آشپزخانه ، جلوگیری از ورود بوی نامطبوع و حشرات به داخل آشپزخانه است. این ابزار باعث جلوگیری از ورود هوای کثیف و بوی نامطبوع از فاضلاب به داخل آشپزخانه میشود. همچنین ، باعث جلوگیری از ورود حشرات به داخل آشپزخانه میشود. حشرات در صورتی که به داخل آشپزخانه نفوذ کنند، میتوانند به سرعت در آشپزخانه شما شیوع پیدا کنند.
یکی دیگر از اهداف آن جلوگیری از ایجاد لجن و بسته شدن لوله ها است. آب آشپزخانه شامل چربی، غذا و دیگر مواد آلوده میشود که ممکن است در داخل لوله ها تجمع پیدا کند. این مواد باعث بسته شدن لولهها و ایجاد لجن میشوند که مشکلاتی مانند بوی نامطبوع، خروج آب به صورت آهسته را ایجاد میکنند.
در نتیجه، سیفون آشپزخانه یکی از ابزارهای مهم آشپزخانه است که برای حفظ بهداشت و سلامت آشپزخانه شما بسیار مفید است. به همین دلیل، باید همیشه مطمئن شوید که در حالت سالم و عملکرد مناسب قرار دارد. در صورتی که مشکلی با آن دارید، باید به زودی تعمیرات لازم را انجام دهید تا مشکلی در آشپزخانه شما به وجود نیاید.
انواع سیفون ها
به صورت کلی دو نوع هستند:
- سیفون های کلاسیک
- سیفون های فانتزی
سیفون های کلاسیک برای سینک های معمولی استفاده میشوند که خروجی سینک کوچک تر است اما سیفون های فانتزی برای سینک های فانتزی استفاده میشوند که خروجی این سینک ها بزرگتر است و همچنین در بعضی از آنها خروجی آبچکان هم وجود دارد . در کل تفاوت اصلی آنها در سایز زیراب متصل به خروجی سینک است.
سیفون های کلاسیک
این سیفون ها بسته به مکان نصب عبارتند از : سیفون های ظرفشویی و روشویی که هر کدام انواع مختلفی دارند .
ظرفشویی
در آشپزخانه ، داخل کابینت زیر سینک نصب میشوند . و بسته به نوع سینک و فضای نصب در چند مدل مختلف ارائه میشود :
۱. دولگن مخزن دار :
سیفون دولگن مخزن دار برای سینک های ظرفشویی که دارای دو حوضچه میباشند استفاده میشود ،در این سیفون آب خارج شده از سینک ابتدا وارد یک مخزن یا انباره میشود و بعد به فاضلاب میریزد که این امر باعث میشود آشغال های موجود در آب ، داخل مخزن ته نشین شده و وارد فاضلاب نشوند و از گرفتگی لوله ها جلوگیری میکند.
همچنین به علت وجود آب داخل مخزن ، بوی نامطبوع وارد فضا نمیشود و از ورود حشرات جلوگیری میشود ؛ این مخزن به راحتی باز میشود و قابل تمیز کردن است
۲. دولگن کششی :
این سیفون برای سینک هایی که دو حوضچه دارند استفاده میشود و بدون مخزن است ، بیشتر برای مکان هایی که فضای نصب محدود است استفاده میشود و مزیت آن سایز کوچک تر و قیمت مناسب تر است .
در این مدل سیفون هم میتوان با خم کردن انتهای لوله کششی و ایجاد حالتی U مانند ، از ورود بوی نامطبوع و حشرات جلوگیری کرد .
۳. تک لگن مخزن دار :
این مدل سیفون برای آن دسته سینک های ظرفشویی که یک حوضچه دارند کاربرد دارد و عملکرد آن مشابه سیفون دولگن مخزن دار است.
۴. تک لگن کششی:
ویژگی های این محصول مشابه دولگن کششی است با این تفاوت که برای سینک هایی که یک حوضچه دارند استفاده میشود .
این سیفون برای سینک های روشویی نیز استفاده میشود و در سه سایز عرضه میشود : ۷۰ سانت – ۱۰۰ سانت – ۱۵۰ سانت .
روشویی
این محصول برای سینک های روشویی (سرویس بهداشتی) استفاده میشود و تک لگن است که شامل دو نوع مخزن دار و کششی است که در بالا به تفاوت های مخزن دار و کششی اشاره شد .
سیفون های فانتزی
این محصولات برای سینک های مدرن تر استفاده میشوند که خروجی این سینک ها بزرگتر است و گاهاً خروجی آبچکان هم دارند ، سینک های فانتزی به صورت استیل و گرانیتی تولید میشوند که سینک های گرانیتی ضخامت بیشتری دارند و پیچ مغزی زیراب آنها بلند تر است و این تنها تفاوت سیفون های سینک استیل و گرانیتی میباشد.
سیفون های فانتزی با توجه به نوع سینک در مدل های مختلف عرضه میشوند که به صورت خلاصه عبارتند از :
- دولگن و تک لگن
- با خروجی اف ( کارکرد مشابه مخزن ) و کششی
- با سرریز آبچکان و بدون سرریز آبچکان
- با زیراب گرد و با زیراب مربع
- با تشتک کروم و با تشتک طلایی